RUN WINSCHOTEN 2017
ZATERDAG 9 SEPTEMBER


- 100KM SOLO (open race + NK)
- 50KM SOLO
- 10X10 ESTAFETTE
- LUTJE RUN
- WANDELEN


Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter


Nederlands    Deutsch   English   HomeOnze sponsors:
Ook sponsor worden van de RUN?
neem contact met ons op via:
sponsorzaken@runwinschoten.nle-Boekhouden.nl


Donateur worden van de RUN

STARTLIJSTEN RUN WINSCHOTEN 2017
dd 15.06.2017
de lijsten worden om de 2 weken vernieuwd

100 KM   50 KM   10 X 10 ESTAFETTE   LUTJE RUNCrowdfunding actie voor de RUN

Met ondersteuning van onze sponsor Rabobank Zuid en Oost Groningen
is de RUN een Crowdfunding actie gestart onder de naam: “Een veilige RUN”.
Er worden steeds hogere (veiligheids)eisen gesteld aan de organisatie van grote evenementen zoals de RUN van Winschoten. Helaas zijn deze maatregelen nodig. Maar een organisatie als de RUN die vooral uit vrijwilligers bestaat moet deze extra maatregelen wel kunnen bekostigen. Zonder bijdragen van sponsors..., Vrienden van de RUN en donateurs via een Crowdfunding actie zal de RUN niet te organiseren zijn.

Help de RUN uit de brand en doe mee! De actie loopt tot 15 juli.
 
>>>  KLIK HIER VOOR DE CROWDFUNDING PAGINA


 
Valkema weer sponsor van de RUN Winschoten

VEENDAM WINSCHOTEN - Valkema Sport/Running Center uit Veendam is voor 2017 een sponsorovereenkomst aangegaan met de RUN van Winschoten. Het contract daartoe werd deze week ondertekend door Valkema´s loopspecialist Dick Hensens en Hemmie boers, vicevoorzitter van de RUN. Dat is voor de tiende keer op rij en daarmee behoort Valkema tot het selecte groepje trouwe sponsoren van het loopevenement.

Het bedrijf zal zich tijdens de RUN uitgebreid presenteren in een pagodetent voorin het lopersdorp. De deelnemers aan de RUN kunnen daar terecht om kennis te nemen van de laatste trends op loopsportgebied en zich laten voorlichten op tal van aspecten van de sport.
De RUN bestaat nu al weer 42 jaar en de editie 2017 vindt plaats op zaterdag 9 september.

Foto: Dick Hensens van Valkema sport en Hemmie Boers, vicevoorzitter RUN


VERKEERSREGELEAARS GEZOCHT VOOR RUN 2017
Voor de komende RUN van Winschoten op zaterdag 9 september zijn wij opzoek naar gemotiveerde verkeersregelaars die ons willen helpen om het 10 km lange parcours verkeersvrij te houden. In het parcours zitten diverse kruisingen, rotondes en sluizen die bemand moeten worden.
Het is mogelijk om voor 1 dag verkeersregelaar te zijn, speciaal voor de RUN, maar dan moet er wel een digitaal examen worden gedaan. Dit kost u ca. 30 minuten en het frist uw algemeen verkeersinzicht ook op.
Voor het digitaal examen kunnen wij als organisatie van de RUN u inloggegevens en een code verstrekken.

We kunnen op voorhand wel aangeven dat het een lange dag is, maar dit kan ook worden opgedeeld in 2 dagdelen.
Voor een lunchpakket, koffie, soep en dergelijke wordt gezorgd.

U kunt zich opgeven via het volgende e-mail adres: verkeersbegeleiding@runwinschoten.nl 
Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Schepers, tel 06-51824125.


07-06-2017
PERSBERICHT RUN WINSCHOTEN

RUN 2017


RUN Winschoten zaterdag 9 september
De RUN van Winschoten is de oudste ultraloop van Nederland en wordt in 2017 gehouden op zaterdag 9 september. De keuze bestaat uit een 100 en 50 km solo loop, een 10x10 km estafette, Lutje RUN (jeugdlopen) en het wandelen (Noord-Oost WandelRUN). Inschrijven is reeds mogelijk vanaf 2 april j.l.
Lees verder..

 

18-05-2017
Te gast in Tsjechië

Van 12 mei tot 15 mei waren Bert en Margriet Dijk en Egbert en Ina Stoutmeijer op uitnodiging van Vacvlav Orálek, de vader van 4-voudig RUN winnaar Daniel Orálek, te gast in Lostice in het prachtige Moravië in Tsjechië.

De uitnodiging lag al een jaar op de plank als tegenbezoek voor de genoten gastvrijheid voor vader Oralek zelf en ook voor de waardering en gastvrijheid die Daniel al jarenlang mag genieten van de RUN organisatie en zijn gastgezin Bert en Margriet Dijk.
Lees verder..


Prijs op de 50 km voor beste loper en loopster uit het Oldambt


Met de 50 km willen wij als RUN organisatie graag zoveel mogelijk lopers en loopsters uit de eigen regio aan de start zien. In Winschoten en omgeving zijn er al veel mensen die een of meer marathons hebben gelopen. Een 50 km is dan een logische vervolgstap. Om de lopers uit de regio te stimuleren om aan de 50 km mee te doen, is er dit jaar een aparte prijs voor de beste man en vrouw uit het gebied Oldambt. De prijs is een goed gevulde cadeaumand met producten uit de regio, een beker plus een bosje bloemen.

Het gebied Oldambt omvat volgens historicus Otto Knottnerus alle dorpen in de gemeenten Oldambt en Menterwolde, aangevuld met de dorpen Bellingwolde, Blijham, Borgsweer, Oudeschans, Rhederbrug, Rhederveld, Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen en Woldendorp.
In 2016 deden er 21 mannen en 9 vrouwen uit het gebied Oldambt aan de 50 km mee. Dennis Haak was vorig jaar de snelste Oldambtster in een tijd van 4.04.11, waar bij de vrouwen Corine Dieterman de snelste was in 5.24.14.
Wie zal er in 2017 het snelste zijn?

Henri Thunnissen
Racedirector RUN Winschoten

09-05-2017
De inschrijving voor de RUN is vanaf 2 april open. Op de 100 km hebben zich al een aantal sterke lopers en loopsters ingeschreven. Daaronder Nederlands Kampioen Pascal van Norden (6.55.13) en de Zweedse Sophia Sundberg (7.53.21) die de RUN in 2016 wonnen. Leonie Ton (8.13.34) die vorig jaar Nederlands Kampioene werd in een Nederlands Record, zal haar titel verdedigen. De Tsjech Daniel Orálek (2016 7.14.58) is een bekende verschijning in Winschoten mede doordat hij de RUN 4 keer wist te winnen. In 2017 staat Daniel weer aan de start net als de Duitser Gerrit Wegener. Gerrit won vorig jaar de 50 km en gaat in Winschoten zijn debuut maken op de 100 km. Zoals elk jaar doen er op de 50 en 100 km atleten mee uit veel verschillende landen waaronder dit jaar Marokko en Rusland.
Lees verder..


"Lintjesregen 2017"


Op 26 april hebben Bert Veen (wedstrijdleider RUN) en Heijo de Vries (ruim 40 jaren actief geweest voor de RUN) uit handen van respectievelijk burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela en Pieter Smit van de gemeente Oldambt de Koninklijke Onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje-Nassau" opgespeld gekregen.
De organisatie van de RUN feliciteert beide heren van harte en zijn trots op deze vrijwilligers.

Ook beheerder van de sporthal in Winschoten, de accommodatie die we tijdens de RUN gebruiken, Ali Dik, heeft een lintje mogen ontvangen.

(foto: het moment dat Heijo de Vries zijn lintje ontvangt van Burgemeester Pieter Smit)
14-03-2017
van de racedirector

Inleiding
Met de overwinning van Pascal van Norden in 2016 won er voor het eerst sinds 27 jaar weer een Nederlander. In de eerste 15 jaar van de RUN speelden Nederlandse lopers een serieuze rol in de wedstrijd. Veel van deze lopers zijn helaas alweer vergeten. Vandaar dat er nu aandacht is voor de Nederlandse toppers uit de beginjaren in een 2-tal artikelen: “De 3 K’s” en “De gouden jaren”
Lees verder..

Onze Partners:

Atletiekunie

IAU IAAF EAA World Masters Athletics   AV Aquilo

Mede mogelijk gemaakt door:

 Gemeente Oldambt       Provincie Groningen     Er gaat niets boven GroningenStichting Ultraloop Winschoten
Postbus 102
9670 AC Winschoten

info@runwinschoten.nl

Stichting Ultraloop Winschoten, 2015

Realisatie & onderhoud website
4ID, For Internet Design, Leek
www.4id.nl

webmaster@runwinschoten.nl

Foto balk: Serge Duursma, Anderefoto.nl
- Nieuwsarchief Gemeente Oldambt

WEER.NL