RUN WINSCHOTEN 2017
ZATERDAG 9 SEPTEMBER


- 100KM SOLO (open race + NK)
- 50KM SOLO
- 10X10 ESTAFETTE
- LUTJE RUN
- WANDELEN


Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter


Nederlands    Deutsch   English   HomeOnze sponsors:
Ook sponsor worden van de RUN?
neem contact met ons op via:
sponsorzaken@runwinschoten.nle-Boekhouden.nl


Donateur worden van de RUN

 
18-05-2017
Te gast in Tsjechië

Van 12 mei tot 15 mei waren Bert en Margriet Dijk en Egbert en Ina Stoutmeijer op uitnodiging van Vacvlav Orálek, de vader van 4-voudig RUN winnaar Daniel Orálek, te gast in Lostice in het prachtige Moravië in Tsjechië.

De uitnodiging lag al een jaar op de plank als tegenbezoek voor de genoten gastvrijheid voor vader Oralek zelf en ook voor de waardering en gastvrijheid die Daniel al jarenlang mag genieten van de RUN organisatie en zijn gastgezin Bert en Margriet Dijk.
Lees verder..


Prijs op de 50 km voor beste loper en loopster uit het Oldambt


Met de 50 km willen wij als RUN organisatie graag zoveel mogelijk lopers en loopsters uit de eigen regio aan de start zien. In Winschoten en omgeving zijn er al veel mensen die een of meer marathons hebben gelopen. Een 50 km is dan een logische vervolgstap. Om de lopers uit de regio te stimuleren om aan de 50 km mee te doen, is er dit jaar een aparte prijs voor de beste man en vrouw uit het gebied Oldambt. De prijs is een goed gevulde cadeaumand met producten uit de regio, een beker plus een bosje bloemen.

Het gebied Oldambt omvat volgens historicus Otto Knottnerus alle dorpen in de gemeenten Oldambt en Menterwolde, aangevuld met de dorpen Bellingwolde, Blijham, Borgsweer, Oudeschans, Rhederbrug, Rhederveld, Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen en Woldendorp.
In 2016 deden er 21 mannen en 9 vrouwen uit het gebied Oldambt aan de 50 km mee. Dennis Haak was vorig jaar de snelste Oldambtster in een tijd van 4.04.11, waar bij de vrouwen Corine Dieterman de snelste was in 5.24.14.
Wie zal er in 2017 het snelste zijn?

Henri Thunnissen
Racedirector RUN Winschoten

09-05-2017
De inschrijving voor de RUN is vanaf 2 april open. Op de 100 km hebben zich al een aantal sterke lopers en loopsters ingeschreven. Daaronder Nederlands Kampioen Pascal van Norden (6.55.13) en de Zweedse Sophia Sundberg (7.53.21) die de RUN in 2016 wonnen. Leonie Ton (8.13.34) die vorig jaar Nederlands Kampioene werd in een Nederlands Record, zal haar titel verdedigen. De Tsjech Daniel Orálek (2016 7.14.58) is een bekende verschijning in Winschoten mede doordat hij de RUN 4 keer wist te winnen. In 2017 staat Daniel weer aan de start net als de Duitser Gerrit Wegener. Gerrit won vorig jaar de 50 km en gaat in Winschoten zijn debuut maken op de 100 km. Zoals elk jaar doen er op de 50 en 100 km atleten mee uit veel verschillende landen waaronder dit jaar Marokko en Rusland.
Lees verder..


"Lintjesregen 2017"


Op 26 april hebben Bert Veen (wedstrijdleider RUN) en Heijo de Vries (ruim 40 jaren actief geweest voor de RUN) uit handen van respectievelijk burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela en Pieter Smit van de gemeente Oldambt de Koninklijke Onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje-Nassau" opgespeld gekregen.
De organisatie van de RUN feliciteert beide heren van harte en zijn trots op deze vrijwilligers.

Ook beheerder van de sporthal in Winschoten, de accommodatie die we tijdens de RUN gebruiken, Ali Dik, heeft een lintje mogen ontvangen.

(foto: het moment dat Heijo de Vries zijn lintje ontvangt van Burgemeester Pieter Smit)
14-03-2017
van de racedirector

Inleiding
Met de overwinning van Pascal van Norden in 2016 won er voor het eerst sinds 27 jaar weer een Nederlander. In de eerste 15 jaar van de RUN speelden Nederlandse lopers een serieuze rol in de wedstrijd. Veel van deze lopers zijn helaas alweer vergeten. Vandaar dat er nu aandacht is voor de Nederlandse toppers uit de beginjaren in een 2-tal artikelen: “De 3 K’s” en “De gouden jaren”
Lees verder..

Onze Partners:

Atletiekunie

IAU IAAF EAA World Masters Athletics   AV Aquilo

Mede mogelijk gemaakt door:

 Gemeente Oldambt       Provincie Groningen     Er gaat niets boven GroningenStichting Ultraloop Winschoten
Postbus 102
9670 AC Winschoten

info@runwinschoten.nl

Stichting Ultraloop Winschoten, 2015

Realisatie & onderhoud website
4ID, For Internet Design, Leek
www.4id.nl

webmaster@runwinschoten.nl

Foto balk: Serge Duursma, Anderefoto.nl
- Nieuwsarchief Gemeente Oldambt

WEER.NL