RUN WINSCHOTEN 2017
ZATERDAG 9 SEPTEMBER


- 100KM SOLO (open race + NK)
- 50KM SOLO
- 10X10 ESTAFETTE
- LUTJE RUN
- WANDELEN


Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter


Nederlands    Deutsch   English   HomeOnze sponsors:
Ook sponsor worden van de RUN?
neem contact met ons op via:
sponsorzaken@runwinschoten.nle-Boekhouden.nl


Donateur worden van de RUN

STARTLIJSTEN RUN WINSCHOTEN 2017
dd 17.08.2017| stand 16 augustus 24.00 uur


100 KM   50 KM   10 X 10 ESTAFETTE   LUTJE RUNOPROEP:
GEZOCHT HELPENDE HANDEN IN START FINISH ZONE

Het is bijna zover, zaterdag 9 september de RUN van WINSCHOTEN!!!!
Voor de opbouw van tenten enz op de donderdag en de vrijdag is nagenoeg alles geregeld. Echter voor het opruimen op de avond van de RUN tussen 20.30 en 22.00 uur hebben we nog een aantal mensen nodig die ons willen meehelpen met het opruimen, zoals o.a. het sjouwen van stoelen. Met een aantal mensen is het is de klus zo geklaard. ...
WIE WIL EVEN HELPEN !!!!
(aanmelden via secretariaat@runwinschoten.nl of melden op zaterdag 9 september bij de infobalie in de sporthal in Winschoten)


VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR VERZORGINGSPOST


De organisatie van de RUN is nog op zoek naar minimaal 3 personen voor de verzorgingspost voor de lopers in het park (Rosarium). Info en opgave kan via email verzorging@runwinschoten.nl

RUN ZOEKT GASTGEZINNEN
De organisatie van de RUN is dringend op zoek naar gastgezinnen voor de huisvesting van de Nederlandse en Buitenlandse 100 en 50 km lopers.
Wat wordt er van een gastgezin verwacht:...
- bed
- douche
- maaltijden
- eventueel vervoer naar de sporthal
 
 
Wat krijgt u er voor terug:
- aardige/interessante mensen
- extra betrokkenheid bij RUN met "eigen" loper/loopster
- veel blije gezichten in Winschoten
- een aardig aandenken
Het is beslist niet noodzakelijk om alle vreemde talen te spreken, om een toeristisch programma te bieden, de lopers te begeleiden etc
Heeft u belangstelling dan horen wij het graag, wij zullen u voorzien van alle noodzakelijke info.
U kunt contact opnemen met Gerda Niewzwaag en of Margriet Dijk via
huisvesting@runwinschoten.nl


VERKEERSREGELEAARS GEZOCHT VOOR RUN 2017
Voor de komende RUN van Winschoten op zaterdag 9 september zijn wij opzoek naar gemotiveerde verkeersregelaars die ons willen helpen om het 10 km lange parcours verkeersvrij te houden. In het parcours zitten diverse kruisingen, rotondes en sluizen die bemand moeten worden.
Het is mogelijk om voor 1 dag verkeersregelaar te zijn, speciaal voor de RUN, maar dan moet er wel een digitaal examen worden gedaan. Dit kost u ca. 30 minuten en het frist uw algemeen verkeersinzicht ook op.
Voor het digitaal examen kunnen wij als organisatie van de RUN u inloggegevens en een code verstrekken.

We kunnen op voorhand wel aangeven dat het een lange dag is, maar dit kan ook worden opgedeeld in 2 dagdelen.
Voor een lunchpakket, koffie, soep en dergelijke wordt gezorgd.

U kunt zich opgeven via het volgende e-mail adres: verkeersbegeleiding@runwinschoten.nl 
Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Schepers, tel 06-51824125.


VERKENNINGSLOPEN RUN-PARCOURS 2017

Om alvast in de agenda te noteren:
Wil jij voor 9 september al het RUN-PARCOURS verkennen dan kun je op zondag 27 augustus en donderdag 31 augustus 2017 onder begeleiding van trainers van AV AQUILO meelopen met de RUN VERKENNINGSLOPEN

Aanvang zondag 27 augustus: 10.30 uur
Aanvang donderdag 31 augustus: 19.00 uur

Start: Noorderhonk AV AQUILO, Bovenburen 110, Winschoten.
DEELNAME IS GRATIS!!!!!


OPSTAPCURSUS LUTJE RUN

Over drie weken om 09.00 uur start de RUN Winschoten traditiegetrouw met de Lutje RUN. Voor onze Lutje RUN lopers organiseert AV Aquilo weer de opstapcursus.
Data:
Zaterdag 2 september van 10.00 tot 11.30 uur en op woensdag 6 september van 18.00 tot 19.30 uur.
Waar: atletiekbaan AV Aquilo Winschoten aan de Bovenburen
Deelname is gratis

TIJDIG INSCHRIJVEN


Vergeet niet om je tijdig in te schrijven voor de Lutje RUN! Bij inschrijving tot en met 29 augustus 24.00 uur kan je gegarandeerd starten en komt je voornaam op het startnummer. Voor kinderen 7-15 jaar is er beperkt na-inschrijving tot en met 31 augustus. Je voornaam komt dan niet op je startnummer en het aantal beschikbare blanco startnummers is beperkt. Voor kinderen 4-6 jaar is er beperkt na-inschrijving totdat de blanco startnummers op zijn.
Op is op!!!
(foto RUN Winschoten)


 
In het start-finish gebied zullen op ZATERDAG 9 SEPTEMBER a.s. een vijftal van de afgebeelde afvaleilanden worden geplaatst.

De gemeente en de fa. Virol hebben de RUN aangewezen om gebruik te kunnen maken van het experiment Extra aanpak zwerfafval.

Hiermede wordt de inzameling, afvoer en verwerking van afval tijdens het RUN-EVENEMENT gratis verzorgd.

Op elk eiland staan zes afvalbakken: 2 voor papier, 2 voor plastic en 2 voor restafval. De belangrijkste gedacht achter deze Aktie is dat door extra aanpak minder zwerfafval ontstaat en de omgeving schoner blijft.

Een prima idee, waaraan de RUN graag haar steentje bij wil dragen. Wij hopen in ieder geval dat de aanwezige afvalbakken een positieve uitwerking op het wegwerpgedrag van de duizenden bezoekers zullen hebben.

GEEN TEAM OM IN TE LOPEN MELD JE DAN AAN BIJ AV AQUILO WINSCHOTEN

Wil jij graag de 10x10 km in estafetteverband lopen maar je hebt geen team dan kun je je voor 22 augustus a.s. aanmelden bij AV Aquilo in Winschoten door een mail te sturen naar: RUN@avaquilo.nl. Je hoeft geen lid te zijn/worden. De kans is aanwezig dat er geen plaats meer is wanneer er geen team meer kan worden gevormd.

WELKE STRAAT IS TIJDENS DE RUN HET MOOIST VERSIERD OP ZATERDAG 9 SEPTEMBER
Traditiegetrouw wordt op de 2e zaterdag van Winschoten de RUN georganiseerd. Niet alleen een groots spektakel voor de atleten en toeschouwers maar ook voor de bewoners van de straten waardoor het parcours voert . Zij zijn druk in de weer om de straten een feestelijk uiterlijk te geven, het toont hun betrokkenheid bij de RUN, mede hierdoor komen de atleten(nationaal en internationaal) zo graag naar Winschoten , het geeft hen het gevoel van een warm onthaal. In 2016 was de mooist versierde straat de Kloostergang.

OPROEP AAN DE BEWONERS VAN ALLE STRATEN STRATEN VAN HET RUNPARCOURS
De organisatie van de RUN roept ook dit jaar weer de bewoners op om hun straat zo mooi mogelijk te versieren voor het RUN-feest op zaterdag 9 september in Winschoten. Een punt van aandacht zijn de veiligheidseisen (brandgevaar en niet te laag hangende versierselen minimaal 4,5 mtr doorrijhoogte) waaraan moet worden voldaan.
De beoordeling van de mooist versierde straat vindt plaats door een jury. De straatprijs een waardebon van € 150,-- wordt tijdens de RUN aan de bewoners van de mooist versierde straat van 2017 uitgereikt.


Cheque crowdfundiactie overhandigd
In juni is de organisatie van de RUN in samenwerking met sponsor Rabobank de crowdfundingactie "aandeel in de buurt" , samen voor een veilige RUN gestart. Tot 15 juli kon een ieder, een bedrag doneren.

De opbrengst van de actie is vanmiddag middels een cheque overhandigd door Margreet Wegman van de Rabobank Zuid-Oost Groningen aan Aart de Jager (rechts), secretaris en Henri Thunnissen, racedirector.

De Rabobank heeft het eindbedrag ook nog eens verdubbeld. In totaal heeft de actie ons € 2.800,-- opgeleverd.
Hartelijk dank Rabobank, maar ook vooral hartelijk dank aan een ieder die een bedrag heeft gedoneerd.
We maken er samen op 9 september een mooie maar vooral veilige RUN van.


INLOOPMIDDAG ORGANISATIE RUN

De RUN organiseert op zaterdag 15 juli 2017 en op zaterdag 2 september 2017 tussen 13.00 en 15.00 uur een inloopmiddag in de Klinker (foyer) in Winschoten.

Met name de commissie parcours en verbindingen bestaande uit 5 enthousiaste vrijwilligers is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor een goed verloop van de wedstrijd en om de veiligheid te kunnen garanderen voor zowel de lopers, alsmede voor de omwonenden en toeschouwers van het gebied langs het parcours.

Tijdens deze inloopmiddagen zijn een aantal bestuursleden en vrijwilligers o.a. van parcours en verbindingen aanwezig om uw vragen te beantwoorden c.q. uitleg te geven over het RUN parcours. Er is een grote parcourskaart waarop de verkeerssluizen en de verzorgingsposten zijn ingetekend. U bent van harte welkom op 15 juli en 2 september in de Klinker.

Inlichtingen over de inloopmiddag:
Eventmanager Rolf Huizinga ( eventmanager@runwinschoten.nl )


 
Valkema weer sponsor van de RUN Winschoten

VEENDAM WINSCHOTEN - Valkema Sport/Running Center uit Veendam is voor 2017 een sponsorovereenkomst aangegaan met de RUN van Winschoten. Het contract daartoe werd deze week ondertekend door Valkema´s loopspecialist Dick Hensens en Hemmie boers, vicevoorzitter van de RUN. Dat is voor de tiende keer op rij en daarmee behoort Valkema tot het selecte groepje trouwe sponsoren van het loopevenement.

Het bedrijf zal zich tijdens de RUN uitgebreid presenteren in een pagodetent voorin het lopersdorp. De deelnemers aan de RUN kunnen daar terecht om kennis te nemen van de laatste trends op loopsportgebied en zich laten voorlichten op tal van aspecten van de sport.
De RUN bestaat nu al weer 42 jaar en de editie 2017 vindt plaats op zaterdag 9 september.

Foto: Dick Hensens van Valkema sport en Hemmie Boers, vicevoorzitter RUN


07-06-2017
PERSBERICHT RUN WINSCHOTEN

RUN 2017


RUN Winschoten zaterdag 9 september
De RUN van Winschoten is de oudste ultraloop van Nederland en wordt in 2017 gehouden op zaterdag 9 september. De keuze bestaat uit een 100 en 50 km solo loop, een 10x10 km estafette, Lutje RUN (jeugdlopen) en het wandelen (Noord-Oost WandelRUN). Inschrijven is reeds mogelijk vanaf 2 april j.l.
Lees verder..

 

18-05-2017
Te gast in Tsjechië

Van 12 mei tot 15 mei waren Bert en Margriet Dijk en Egbert en Ina Stoutmeijer op uitnodiging van Vacvlav Orálek, de vader van 4-voudig RUN winnaar Daniel Orálek, te gast in Lostice in het prachtige Moravië in Tsjechië.

De uitnodiging lag al een jaar op de plank als tegenbezoek voor de genoten gastvrijheid voor vader Oralek zelf en ook voor de waardering en gastvrijheid die Daniel al jarenlang mag genieten van de RUN organisatie en zijn gastgezin Bert en Margriet Dijk.
Lees verder..


Prijs op de 50 km voor beste loper en loopster uit het Oldambt


Met de 50 km willen wij als RUN organisatie graag zoveel mogelijk lopers en loopsters uit de eigen regio aan de start zien. In Winschoten en omgeving zijn er al veel mensen die een of meer marathons hebben gelopen. Een 50 km is dan een logische vervolgstap. Om de lopers uit de regio te stimuleren om aan de 50 km mee te doen, is er dit jaar een aparte prijs voor de beste man en vrouw uit het gebied Oldambt. De prijs is een goed gevulde cadeaumand met producten uit de regio, een beker plus een bosje bloemen.

Het gebied Oldambt omvat volgens historicus Otto Knottnerus alle dorpen in de gemeenten Oldambt en Menterwolde, aangevuld met de dorpen Bellingwolde, Blijham, Borgsweer, Oudeschans, Rhederbrug, Rhederveld, Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen en Woldendorp.
In 2016 deden er 21 mannen en 9 vrouwen uit het gebied Oldambt aan de 50 km mee. Dennis Haak was vorig jaar de snelste Oldambtster in een tijd van 4.04.11, waar bij de vrouwen Corine Dieterman de snelste was in 5.24.14.
Wie zal er in 2017 het snelste zijn?

Henri Thunnissen
Racedirector RUN Winschoten

09-05-2017
De inschrijving voor de RUN is vanaf 2 april open. Op de 100 km hebben zich al een aantal sterke lopers en loopsters ingeschreven. Daaronder Nederlands Kampioen Pascal van Norden (6.55.13) en de Zweedse Sophia Sundberg (7.53.21) die de RUN in 2016 wonnen. Leonie Ton (8.13.34) die vorig jaar Nederlands Kampioene werd in een Nederlands Record, zal haar titel verdedigen. De Tsjech Daniel Orálek (2016 7.14.58) is een bekende verschijning in Winschoten mede doordat hij de RUN 4 keer wist te winnen. In 2017 staat Daniel weer aan de start net als de Duitser Gerrit Wegener. Gerrit won vorig jaar de 50 km en gaat in Winschoten zijn debuut maken op de 100 km. Zoals elk jaar doen er op de 50 en 100 km atleten mee uit veel verschillende landen waaronder dit jaar Marokko en Rusland.
Lees verder..


"Lintjesregen 2017"


Op 26 april hebben Bert Veen (wedstrijdleider RUN) en Heijo de Vries (ruim 40 jaren actief geweest voor de RUN) uit handen van respectievelijk burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela en Pieter Smit van de gemeente Oldambt de Koninklijke Onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje-Nassau" opgespeld gekregen.
De organisatie van de RUN feliciteert beide heren van harte en zijn trots op deze vrijwilligers.

Ook beheerder van de sporthal in Winschoten, de accommodatie die we tijdens de RUN gebruiken, Ali Dik, heeft een lintje mogen ontvangen.

(foto: het moment dat Heijo de Vries zijn lintje ontvangt van Burgemeester Pieter Smit)
14-03-2017
van de racedirector

Inleiding
Met de overwinning van Pascal van Norden in 2016 won er voor het eerst sinds 27 jaar weer een Nederlander. In de eerste 15 jaar van de RUN speelden Nederlandse lopers een serieuze rol in de wedstrijd. Veel van deze lopers zijn helaas alweer vergeten. Vandaar dat er nu aandacht is voor de Nederlandse toppers uit de beginjaren in een 2-tal artikelen: “De 3 K’s” en “De gouden jaren”
Lees verder..

Onze Partners:

Atletiekunie

IAU IAAF EAA World Masters Athletics   AV Aquilo

Mede mogelijk gemaakt door:

 Gemeente Oldambt       Provincie Groningen     Er gaat niets boven GroningenStichting Ultraloop Winschoten
Postbus 102
9670 AC Winschoten

info@runwinschoten.nl

Stichting Ultraloop Winschoten, 2015

Realisatie & onderhoud website
4ID, For Internet Design, Leek
www.4id.nl

webmaster@runwinschoten.nl

Foto balk: Serge Duursma, Anderefoto.nl
- Nieuwsarchief Gemeente Oldambt

WEER.NL