RUN WINSCHOTEN 2018
ZATERDAG 8 SEPTEMBER


- 100KM SOLO (open race + NK)
- 50KM SOLO
- 10X10 ESTAFETTE
- LUTJE RUN
- WANDELEN


Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter


Nederlands    Deutsch   English   HomeOnze sponsors:
Ook sponsor worden van de RUN?
neem contact met ons op via:
sponsorzaken@runwinschoten.nle-Boekhouden.nl


Donateur worden van de RUN


 

18-05-2017
Te gast in Tsjechië

Van 12 mei tot 15 mei waren Bert en Margriet Dijk en Egbert en Ina Stoutmeijer op uitnodiging van Vacvlav Orálek, de vader van 4-voudig RUN winnaar Daniel Orálek, te gast in Lostice in het prachtige Moravië in Tsjechië.

De uitnodiging lag al een jaar op de plank als tegenbezoek voor de genoten gastvrijheid voor vader Oralek zelf en ook voor de waardering en gastvrijheid die Daniel al jarenlang mag genieten van de RUN organisatie en zijn gastgezin Bert en Margriet Dijk.

Een mooie reden voor het tegenbezoek was gelegen in het feit dat op 13 mei de ultramarathon van Borak werd gehouden in Lostice, georganiseerd door Orálek met zijn groep vrijwilligers. De ultramarathon bleek echter meer dan voldoende te voldoen aan de eisen aan een trailrun en zodoende werd daar het Tsjechisch kampioenschap trailrun 2017 (86 km.) afgewerkt. Teven werd er een marathon en 1 ronde van 14 km gelopen, door een prachtige omgeving, waarbij de deelnemers (voor zover mogelijk) konden genieten van prachtige uit- en vergezichten op het parcours.

Waar de organisatie van de RUN vanuit het oogpunt van perfectie benaderd wordt om alles tot in de puntjes te willen organiseren, mede door de vele wet- en regelgeving, maakten we hier kennis met een geheel andere, ontspannen wijze van organiseren.

Aan de vooravond van de wedstrijd werd er door vrijwilligers en reeds aanwezige deelnemers worstjes gegrild en een biertje gedronken. In de gezelligheid werd gevraagd wie er van de Nederlandse gasten ook mee ging lopen. Ina Stoutmeijer was zo vrij om te zeggen dat ze het wel leuk had gevonden, maar geen loopspullen mee had. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd; Martina Nìmeèková ontdeed zich direct van haar loopschoenen om te laten passen. Het resultaat was dat Ina om 11.00 uur aan de start stond van haar 14 km. op de schoenen van Martina.

Om zeven uur s’ochtends verzamelden zich de deelnemers voor de start van de 86 km. en werden weggeschoten door Bert Dijk, die vlak voor de start onverwachts het startpistool in de handen kreeg gedrukt.

Voor de start werd het spandoek van de RUN ontvouwd met de tekst: De RUN groet Daniel Oralek en alle andere Tsjechische ultralopers. Het werd door de Tsjechische vrienden zeer gewaardeerd en Daniel ging graag met het spandoek op de foto.

Daniel die gedurende 4 rondes op kop liep, kon dit uiteindelijk niet vasthouden en eindigde als tweede. De marathon werd gewonnen door Ondøe Velièka bij de mannen en Kateøina Kašparova bij de dames. Ondøe is voor de RUN ook geen onbekende. Hij werd 3e in 2016.

Op verzoek van Henri Thunnissen konden wij de winnaar een winnares uitnodigen om te starten tijdens de RUN 2017. De uitnodiging viel bijzonder goed. Of een daadwerkelijke start praktisch mogelijk is qua agenda’s en planningen moet zich nog uitwijzen, waar de racedirector wellicht binnenkort uitsluitsel over kan geven.

Ondøe: ‘Winschoten is an amazing place to run….’ Dat de RUN een goede naam heeft bleek wel uit de opmerkingen en de ‘duimpjes’ als er verwezen werd naar de RUN en de groet via het spandoek.

Vanuit vader Orálek geven we nog graag zijn wens door: hij zou heel graag Nederlandse deelnemers en deelneemsters aan de start zien tijden de editie 2018 en nodigt ze dus ook van harte uit. Een uitnodiging die wij graag willen onderstrepen en doorgeven.

Wil men info over deze marathon in een prachtige omgeving: http://borak.ultradao.cz  en/of
e.g.stoutmeijer@ziggo.nlbert.dijk@online.nl  

Onze Partners:

Atletiekunie

IAU IAAF EAA World Masters Athletics   AV Aquilo

Mede mogelijk gemaakt door:

 Gemeente Oldambt       Provincie Groningen     Er gaat niets boven GroningenStichting Ultraloop Winschoten
Postbus 102
9670 AC Winschoten

info@runwinschoten.nl

Stichting Ultraloop Winschoten, 2015

Realisatie & onderhoud website
4ID, For Internet Design, Leek
www.4id.nl

webmaster@runwinschoten.nl

Foto balk: Serge Duursma, Anderefoto.nl
- Nieuwsarchief Gemeente Oldambt

WEER.NL