RUN WINSCHOTEN 2018
ZATERDAG 8 SEPTEMBER


- 100KM SOLO (open race + NK)
- 50KM SOLO
- 10X10 ESTAFETTE
- LUTJE RUN
- WANDELEN


Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter


Nederlands    Deutsch   English   HomeOnze sponsors:
Ook sponsor worden van de RUN?
neem contact met ons op via:
sponsorzaken@runwinschoten.nle-Boekhouden.nl


Donateur worden van de RUN


09-05-2017
De inschrijving voor de RUN is vanaf 2 april open. Op de 100 km hebben zich al een aantal sterke lopers en loopsters ingeschreven. Daaronder Nederlands Kampioen Pascal van Norden (6.55.13) en de Zweedse Sophia Sundberg (7.53.21) die de RUN in 2016 wonnen. Leonie Ton (8.13.34) die vorig jaar Nederlands Kampioene werd in een Nederlands Record, zal haar titel verdedigen. De Tsjech Daniel Orálek (2016 7.14.58) is een bekende verschijning in Winschoten mede doordat hij de RUN 4 keer wist te winnen. In 2017 staat Daniel weer aan de start net als de Duitser Gerrit Wegener. Gerrit won vorig jaar de 50 km en gaat in Winschoten zijn debuut maken op de 100 km. Zoals elk jaar doen er op de 50 en 100 km atleten mee uit veel verschillende landen waaronder dit jaar Marokko en Rusland.

Een belangrijk onderdeel van de RUN is de 10x10 km estafette. Een estafetteteam mag uit 5-10 teamleden bestaan. Iemand mag meerdere rondjes lopen, er moet alleen wel elk rondje gewisseld worden. Buiten de categorie Vrouwenteams mogen de teams gemengd zijn. We hopen op 9 september weer 225-250 teams te mogen begroeten in Winschoten. Daarmee wordt het gezellig druk op het parcours waar ook zo’n 200 deelnemers lopen die meedoen aan de 50 of 100 km. Veel straten zijn mooi versierd en overal langs het parcours staan toeschouwers. Dit jaar zullen er op een aantal plaatsen langs het parcours optredens plaatsvinden van plaatselijke verenigingen. Dat zal extra sfeer gaan geven.

De RUN wordt naar goede traditie om 9.00 uur geopend met de Lutje RUN. Eerst mogen de wat oudere kinderen een 1 of 2 km lopen waarna de allerkleinsten de Lutje RUN afsluiten met hun 500 meter. Naast hardlopen kan er gewandeld worden over afstanden van 10, 20 en 30 km. De wandelaars worden met de bus vanuit Winschoten weggebracht naar hun startpunt ten zuiden van Winschoten. Over rustige wegen en fietspaden wandelen ze terug naar Winschoten.

Zo heeft de RUN veel te bieden. U vindt alle informatie over de verschillende wedstrijdonderdelen op de website onder het kopje ‘Wedstrijdinformatie’. Inschrijving loopt via de website van MyLaps. Wij hopen dat u zich inschrijft zodat we er op zaterdag 9 september samen een mooie dag van kunnen maken in Winschoten.


Henri Thunnissen
Racedirector RUN Winschoten

Onze Partners:

Atletiekunie

IAU IAAF EAA World Masters Athletics   AV Aquilo

Mede mogelijk gemaakt door:

 Gemeente Oldambt       Provincie Groningen     Er gaat niets boven GroningenStichting Ultraloop Winschoten
Postbus 102
9670 AC Winschoten

info@runwinschoten.nl

Stichting Ultraloop Winschoten, 2015

Realisatie & onderhoud website
4ID, For Internet Design, Leek
www.4id.nl

webmaster@runwinschoten.nl

Foto balk: Serge Duursma, Anderefoto.nl
- Nieuwsarchief Gemeente Oldambt

WEER.NL