RUN WINSCHOTEN 2018
ZATERDAG 8 SEPTEMBER


- 100KM SOLO (open race + NK)
- 50KM SOLO
- 10X10 ESTAFETTE
- LUTJE RUN
- WANDELEN


Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter


Nederlands    Deutsch   English   HomeOnze sponsors:
Ook sponsor worden van de RUN?
neem contact met ons op via:
sponsorzaken@runwinschoten.nle-Boekhouden.nl


Donateur worden van de RUN


06.09.2014
RUN 2014 met een sterk internationaal deelnemersveld

Volgend jaar wordt het 40-jarig jubileum van de RUN mogelijk gevierd met de organisatie van het WK 100 km. Voorwaarde daarvoor is dat er een goede financiële onderbouwing is. Dit jaar staat er zonder kampioenschap al een verrassend sterk deelnemersveld van 116 man/vrouw aan de start van de 100 km. De Tsjech Daniel Oralek (PR 6.54.50) komt voor de tiende keer naar de RUN. Oralek won in 2008, 2010 en 2012. Wordt hij dit jaar de eerste loper die de RUN 4 keer gaat winnen? Dat gaat lastig worden want de concurrentie is pittig. Bijvoorbeeld van zijn landgenoot Radek Brunner die vorig jaar met een tijd van 7.12.27 tweede werd in de RUN. En wat te denken van de Spanjaarden Ibon Esparza (PR marathon 2.24.05) en Asier Cuevas (PR 6.38.56). Esparza maakt in Winschoten zijn debuut op de 100 km en wordt daarbij geholpen door zijn vriend Asier Cuevas die de regerend Europees Kampioen 100 km is. De Pool Jaroslaw Janiciki die 2 keer de RUN won en vroeger super tijden liep (PR 6.22.33) is weer serieus begonnen met ultralopen. Dat belooft wat! De jonge Zweed Philip von Rosen (PR 7.10.00) komt revanche nemen voor 2012 toen hij 60 km op kop lag, maar toen met kramp uitviel. Naast deze toppers doen er nog zo’n 10-15 mannen mee die de 100 km binnen de 8 uur kunnen lopen, waaronder een aantal Nederlandse lopers. Een aantal andere lopers hebben een ander doel, namelijk het lopen van een tijd binnen de 9.30. Die tijd hebben ze nodig om zich te kwalificeren voor de 120 km van Texel die komend jaar op 6 april wordt gelopen.

Bij het Nederlands Kampioenschap verdedigt Dave Boone (7.55.55) zijn titel. Hij krijgt daarbij concurrentie van o.a. Bram van Rijswijk (7.30.29), Luc Krotwaar (7.54.40) en Jan Muller (8.07.27). Er hebben zich 46 mannen ingeschreven voor het NK. Daar zitten mannen bij met een goede marathon en meer of minder ervaring bij het ultralopen. Bij de vrouwen zijn er 6 inschrijvingen voor het NK. Nederlands Kampioene Esther Devilee verdedigt haar titel. Het complete podium van vorig jaar is aanwezig plus 3 debutantes met al wel de nodige ervaring in langere ultralopen. Favoriete voor de overwinning is de Duitse Simone Stöppler die vorig jaar won in een tijd van 8.30.28. Simone komt voor de elfde keer naar de RUN. Simone zal concurrentie krijgen van de Oostenrijkse Alexandra Heiml, Esther Devilee en de Duitse Antje Krause die de 100 km als laatste voorbereiding op de Spartathlon loopt. Vorig jaar werd Antje tweede in de Spartathlon.

Harm Sengers die vorig jaar won in 3.02.51 loopt dit jaar weer mee in de RUN. Harm heeft zich met zijn prestatie van 2013 gekwalificeerd voor de IAU 50 World Trophy Final eind oktober in Qatar waar hij optimaal wil presteren. Hij loopt de RUN als voorbereiding. Hij krijgt concurrentie van zijn clubgenoot Ton Verbaandert (marathon 2.32.47) en van Ralf Preibisch (PR 50 km 3.09.50). Mannen als Pieter Mans, Emile Dercksen, de Tsjech Martin Both en de Spanjaard Fransisco Rivero maken kans op een podiumplek. Bij de vrouwen komt de sterke Belgische Mieke Dupont. Mieke heeft op de 50 km een PR van 3.47.52. Mieke zal concurrentie krijgen van o.a. Anita Spieker, Lydia Doornbos en Gerry Visser.

De RUN start traditioneel met de Lutje RUN. De kinderen van 4-6 jaar lopen een afstand van 500 meter. Vaders, moeders, opa’s, oma’s mogen meelopen en de kinderen mogen zich verkleden. De kinderen van 7-12 lopen 1 km en de oudere kinderen van 13-15 jaren 2 km. De Lutje RUN trekt elk jaar meer deelnemers, voor dit jaar doorbreken we mogelijk de grens van 400 kinderen. Nieuw dit jaar was een Opstapcursus, de Lutje Opstap, voor kinderen die mee wilden doen aan de Lutje RUN. De Lutje Opstap die door AV Aquilo werd georganiseerd was een enorm succes. De vele kinderen die meededen komen nu beter voorbereid aan de start.

Een nieuw onderdeel van de RUN is de wandeling. Er zijn 2 wandeltochten richting de BlauweStad uitgezet. De lange tocht is 16,5 km en de korte tocht is 8,5 km. Er is veel belangstelling voor de wandelingen. Waar bij de andere onderdelen van de RUN alleen voorinschrijving is, is het bij de wandelingen juist mogelijk dat wandelaars zich op de dag zelf inschrijven. Wel hebben we gevraagd of mensen zich wilden voor aanmelden voor de wandeling. We hebben nu al meer dan 100 aanmeldingen binnen. Met mooi weer kunnen er op zaterdag 13 september zomaar 150 of meer mensen lopen te genieten van de mooie omgeving van Winschoten.

Bij de estafette komen de meeste teams uit de directe omgeving. De estafette is belangrijk voor de RUN. Een snel rekensommetje leert dat je met de 230 teams die zich dit jaar aanmeldden 2300 deelnemers hebt. Die lopers en loopsters nemen hun familie en vrienden mee en hebben hun fans aan de kant van het parcours staan. Vorig jaar regende het bijna de hele dag, maar de mensen lieten zich niet ontmoedigen. Overal langs de kant van het parcours stonden partytenten vol publiek die van vroeg tot laat de deelnemers aanmoedigde. Er zijn genoeg wedstrijden met een mooier parcours, maar de sfeer, het enthousiaste publiek en de mooi versierde straten maken de RUN tot een unieke loop.

Nu moet het weer nog een beetje gaan meewerken. Droog en niet te koud voor al die vrijwilligers en het publiek die aan het parcours staan, maar vooral ook niet te warm voor de lopers en loopsters. Of die wens ook uit gaat komen? We gaan het zien op zaterdag 13 september. Komt u ook?


Henri Thunnissen
Racedirector RUN Winschoten
 


Onze Partners:

Atletiekunie

IAU IAAF EAA World Masters Athletics   AV Aquilo

Mede mogelijk gemaakt door:

 Gemeente Oldambt       Provincie Groningen     Er gaat niets boven GroningenStichting Ultraloop Winschoten
Postbus 102
9670 AC Winschoten

info@runwinschoten.nl

Stichting Ultraloop Winschoten, 2015

Realisatie & onderhoud website
4ID, For Internet Design, Leek
www.4id.nl

webmaster@runwinschoten.nl

Foto balk: Serge Duursma, Anderefoto.nl
- Nieuwsarchief Gemeente Oldambt

WEER.NL