RUN WINSCHOTEN 2018
ZATERDAG 8 SEPTEMBER


- 100KM SOLO (open race + NK)
- 50KM SOLO
- 10X10 ESTAFETTE
- LUTJE RUN
- WANDELEN


Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter


Nederlands    Deutsch   English   HomeOnze sponsors:
Ook sponsor worden van de RUN?
neem contact met ons op via:
sponsorzaken@runwinschoten.nle-Boekhouden.nl


Donateur worden van de RUN


25.08.2014
De eerste 2000 deelnemers hebben zich ingeschreven, op naar de 3000 deelnemers!

De inschrijving voor de 100 km loopt erg goed, met een kwalitatief sterk veld zowel in de top als in de breedte. Mannen als Radek Brunner, Asier Cuevas, Ibon Esparza, Daniel Oralek en Philip von Rosen kunnen een tijd van rond de 7 uur lopen. Het Nederlands Kampioenschap bij de mannen lijkt een spannende strijd op te gaan leveren. Het voltallige podium van 2013 doet mee, maar ook veel mannen met een goede marathon en meer of minder ervaring bij het ultralopen. Bij de vrouwen moet de inschrijving nog op gang komen en is het nog niet zeker of er zich voldoende vrouwen inschrijven voor het NK 100 km.

Op de 50 km hebben we dit jaar geen internationale wedstrijd zoals vorig jaar met de talentencompetitie (ITC), maar er staan wel de nodige sterke lopers en loopsters aan de start. Harm Sengers miste vorig jaar net het Nederlands Record van 3.02.10. Dat record wil hij dit jaar verbreken. Harm krijgt concurrentie van o.a. Ralf Preibisch en Ton Verbaandert. Daarnaast doen lopers als Pieter Mans en Martin Both mee. Bij de vrouwen is Mieke Dupont de favoriete. Zij zal concurrentie krijgen van Anita Spieker, Lydia Doornbos en Gerry Visser.

Bij de estafette staan er veel bekende namen op de lijst. Het is een goed teken dat die teams jaar in jaar uit naar Winschoten komen om daar met z’n allen een gezellige dag te hebben. Voor de estafettelopers die in Winschoten en omgeving wonen bestaat er de mogelijkheid om op donderdag avond 28 augustus het parcours te verkennen. Er wordt gelopen in tempogroepen van 45-70 minuten. De start is om 19.30 uur vanaf het clubhuis van Aquilo aan de Bovenburen. Deelname is gratis.

Bij de Lutje RUN is er dit jaar met de Lutje Opstap een opstapcursus zodat de kinderen beter voorbereid aan de start staan. De eerste trainingsochtend was afgelopen zaterdag. Die ochtend was een groot succes met 66 kinderen die meededen. De volgende 2 trainingen van de Lutje Opstap zijn op zaterdag 30 augustus en zaterdag 6 september. De trainingen beginnen om 10.00 uur op de atletiekbaan van AV Aquilo aan de Bovenburen 110 in Winschoten. Alle kinderen die de Lutje RUN willen gaan lopen zijn welkom, ook de kinderen die er de eerste ochtend niet bij waren. Deelname aan de Lutje Opstap is gratis.

Nieuw dit jaar zijn 2 wandelingen van 8,5 en 16,5 km. We hebben routes uitgezet waarmee we de wandelaars hopen te verrassen. Je kan je je voor de wandelingen niet voor inschrijven, maar wel voor aanmelden. Het aantal voor aanmeldingen overtreft onze verwachting. Voor de info over de wandelingen zie de website onder het kopje RUN 2014, wandelen.

Het meest actuele nieuws staat op Twitter en Facebook van RUN Winschoten, die beiden openbaar zijn en gekoppeld zijn aan de website van de RUN. Het is de moeite waard om de Twitter en Facebook van de RUN regelmatig te bekijken.

Heb je je nog niet ingeschreven voor de RUN? Doe dat dan op tijd. De inschrijving is open tot 4 september 24.00 uur. Wil je je naam of de naam van je team op het startnummer, schrijf dan voor 31 augustus 24.00 uur in.


Henri Thunnissen
Racedirector RUN Winschoten

Onze Partners:

Atletiekunie

IAU IAAF EAA World Masters Athletics   AV Aquilo

Mede mogelijk gemaakt door:

 Gemeente Oldambt       Provincie Groningen     Er gaat niets boven GroningenStichting Ultraloop Winschoten
Postbus 102
9670 AC Winschoten

info@runwinschoten.nl

Stichting Ultraloop Winschoten, 2015

Realisatie & onderhoud website
4ID, For Internet Design, Leek
www.4id.nl

webmaster@runwinschoten.nl

Foto balk: Serge Duursma, Anderefoto.nl
- Nieuwsarchief Gemeente Oldambt

WEER.NL