RUN WINSCHOTEN 2018
ZATERDAG 8 SEPTEMBER


- 100KM SOLO (open race + NK)
- 50KM SOLO
- 10X10 ESTAFETTE
- LUTJE RUN
- WANDELEN


Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter


Nederlands    Deutsch   English   HomeOnze sponsors:
Ook sponsor worden van de RUN?
neem contact met ons op via:
sponsorzaken@runwinschoten.nle-Boekhouden.nl


Donateur worden van de RUN


16.06.2014 : berichtje van de Racedirector
RUN 2014, 13 september Winschoten

Op zaterdag 13 september wordt voor alweer de 39e keer de RUN in Winschoten georganiseerd. Zoals gebruikelijk staan er een 50 en 100 km solo, 10 x 10 estafette en Lutje RUN (jeugdlopen) op het programma. Nieuw is dat er dit jaar een wandeling aan de RUN is gekoppeld.

Parcours
In 2013 werd er voor gekozen om het parcours aan te passen. Dat leverde de nodige kritiek op. Op de wedstrijddag zelf pakte alles goed uit. De deelnemers waren enthousiast over het parcours en de bewoners van de nieuwe straten pakten hun kansen. De Kloostervallei won de prijs voor de mooist versierde straat en de Hoorntjesweg won de aanmoedigingsprijs, beide straten die voor het eerst in het RUN parcours lagen. De versierde straten en de betrokkenheid van het publiek langs het parcours zijn dé sterke punten van de RUN. Er zijn genoeg wedstrijden met een mooier parcours, maar er zijn bijna geen wedstrijden die qua sfeer vergelijkbaar zijn met de RUN. Het nieuwe parcours bleek in de praktijk een snel parcours, gezien de winnende tijden op de 50 km van 3.02.51 en op de 100 km van 6.46.25. Er sneuvelde menig PR. In 2014 wordt over hetzelfde parcours gelopen als in 2013.

10 x 10 estafette
Vorig jaar werd er een aparte categorie voor gemeente teams geïntroduceerd, de Oldambtbokaal. Het was de gemeente Oldambt die met burgemeester Pieter Smit in het team de winst pakte. Dit jaar willen we als RUN organisatie de Oldambtbokaaluitbouwen met meer teams. Een overheid die propageert dat burgers meer moeten bewegen, moet zelf het goede voorbeeld geven toch? Nieuw dit jaar is de 112 bokaal, een aparte categorie voor teams van ambulance, brandweer en politie.

Lutje RUN
De RUN begint traditioneel met de Lutje RUN, jeugdlopen over afstanden van 500/1000/2000 meter. Dit jaar worden bij wijze van proef kinderen van 4 jaar toegelaten tot de 500 meter. De 500 meter is een echte fun run waar de kinderen mooi verkleed hun afstand mogen rennen, onder begeleiding van ouders of grootouders. Voor de Lutje RUN is een aparte commissie actief. Het doel is om het succes van vorig jaar te overtreffen toen er 365 kinderen meededen.

50 km solo
Afgelopen jaar was er aan de 50 km een internationale wedstrijd voor talenten (International Talent Challenge) verbonden. Dat zorgde in combinatie met de deelnemers van de open wedstrijd voor een sterk startveld. De opzet is om voor 2014 weer een aantal sterke lopers/loopsters aan de start te krijgen. Harm Sengers, de winnaar van 2013, heeft al aangekondigd om in Winschoten te starten en een tijd van onder de 3 uur te willen lopen.

100 km solo
De inschrijving moet nog op gang komen, maar er hebben zich inmiddels een aantal sterke lopers ingeschreven. Daaronder de Tsjech Daniel Oralek, drievoudig winnaar van de RUN. Oralek met een PR van 6.54.50 staat voor de tiende keer aan de start in Winschoten. Naast zijn 3 overwinningen (2008/2010/2012) werd Oralek 2 keer derde (2009/2013). Ook zijn landgenootRadekBrunner die vorig jaar tweede werd bij de RUN in een PR van 7.12.27 staat dit jaar aan de start. Waar de RUN pas volgend jaar met de 40e editie een jubileum beleeft, wordt er dit jaar voor de 20e keer een Nederlands Kampioenschap 100 km georganiseerd. Het is daarom goed nieuws dat Dave Boone, de Nederlands Kampioen van 2013,er dit jaar weer bij is. Dave won vorig jaar na een spannende eindstrijd het NK in een tijd van 7.55.55. Voor Dave wordt het zijn vijfde start bij de RUN.

Wandeling
Nieuw dit jaar is een wandeling richting de Blauwe Stad en het natuurgebied Reiderwolde. De opzet is dat er een lange wandeling van ca. 15 km en een kortere wandeling van ca. 7,5 km worden aangeboden. Op een aantal plekken langs de wandelroutes zijn er presentaties. De details van de wandeling moeten nog worden uitgewerkt. Als RUN organisatie zien wij de wandeling als leuke aanvulling op het programma.

Inschrijven
Waar bij andere wedstrijden de inschrijving zo snel gaat dat je als belangstellende een grote kans hebt om niet mee te kunnen doen, ligt dat bij de RUN anders. Vinden wij dat erg? Nee, want wij vinden het belangrijk dat iedereen die mee wil doen die kans krijgt. Natuurlijk is het voor de RUN belangrijk dat deelnemers zich tijdig inschrijven, maar wij begrijpen ook wel dat dat voor bijvoorbeeld een estafette team wat lastiger is. Het bij elkaar zoeken van 10 mensen die een 10 km willen lopen is in de praktijk vaak een hele opgave. Voor alle info over de RUN en inschrijving zie onze website met daaraan gekoppeld Twitter en Facebook voor het actuele nieuws.


Henri Thunnissen
Racedirector RUN Winschoten
 


Onze Partners:

Atletiekunie

IAU IAAF EAA World Masters Athletics   AV Aquilo

Mede mogelijk gemaakt door:

 Gemeente Oldambt       Provincie Groningen     Er gaat niets boven GroningenStichting Ultraloop Winschoten
Postbus 102
9670 AC Winschoten

info@runwinschoten.nl

Stichting Ultraloop Winschoten, 2015

Realisatie & onderhoud website
4ID, For Internet Design, Leek
www.4id.nl

webmaster@runwinschoten.nl

Foto balk: Serge Duursma, Anderefoto.nl
- Nieuwsarchief Gemeente Oldambt

WEER.NL