RUN WINSCHOTEN 2018
ZATERDAG 8 SEPTEMBER


- 100KM SOLO (open race + NK)
- 50KM SOLO
- 10X10 ESTAFETTE
- LUTJE RUN
- WANDELEN


Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter


Nederlands    Deutsch   English   HomeOnze sponsors:
Ook sponsor worden van de RUN?
neem contact met ons op via:
sponsorzaken@runwinschoten.nle-Boekhouden.nl


Donateur worden van de RUN


12.09.2013
RUN 2013 belooft wat


Op 14 September wordt voor de 38e keer de RUN van Winschoten georganiseerd. De inschrijving kwam laat op gang, maar het resultaat mocht er zijn: Er meldden zich 358 kinderen voor de Lutje RUN, 247 estafette teams, 93 mensen voor de 50 km en 82 mensen voor de 100 km.

Favorieten voor de overwinning op de 100 km zijn de Fransman Michaël Boch, de Tsjech Daniel Oralek (drievoudig winnaar van de RUN) en de Hongaar Janos Zabari. Ook de Pool Lucas Panfil, de Hongaar Peter Steib en de Tjsech Radek Brunner zullen voorin meelopen. In het Nederlands Kampioenschap zal de strijd gaan tussen Bram van Rijswijk, drievoudig Nederlands kampioen Martin Ketellapper, Robert Boersma en Raymon van den Berg. Bij de vrouwen zal de strijd gaan tussen de Duitse Simone Stöppler en Française Sylvie Cartoux, met daarachter de Oostenrijkse Alexandra Heiml en de Nederlandse Mieke Hekkers die ook favoriete is voor het Nederlands kampioenschap bij de vrouwen. Daarmee staat er een sterk en internationaal veld aan de start van de RUN.

Ook de 50 km kent dit jaar een internationale en sterke deelnemersveld, vooral door de koppeling van de International Talent Challenge (ITC) aan de wedstrijd. Aan de ITC doen talentvolle lopers/loopsters uit België, Duitsland en Nederland aan mee. Lopers als de Duitser Jan-Hendrik Hans, de Beg Gert Mertens en David Hemstede zullen in de open wedstrijd concurrentie krijgen van o.a. Ralf Preibisch, Iain Ridgway, Harm Sengers en Marco Tramontina. Het belooft zowel bij de mannen als vrouwen een spannende strijd te worden.

Waar de RUN in 1976 is ontstaan als 100 km loop is de laatste jaren de estafette eigenlijk de basis van de RUN. Zonder estafette zou er geen RUN zijn in de huidige vorm. Voor de 175 sololopers zou half Winschoten en Heiligerlee niet voor een dag worden afgezet. Aan de estafette doen zo’n 2500 lopers/loopsters mee die hun familie en vrienden meenemen. Veel lopers/loopsters komen uit de directe omgeving en hebben hun fans langs de kant van het parcours staan.De straten langs het parcours zijn op de wedstrijddag mooi versierd. Die betrokkenheid zorgt voor de unieke sfeer die de RUN van Winschoten kenmerkt. Nieuw dit jaar is de Oldambtbokaal, een speciale wedstrijd voor gemeente teams.

Om 9 uur zijn het de kinderen die aan de Lutje RUN meedoen die de RUN openen. De jeugd van 5 en 6 jaar loopt 500 meter. Kinderen mogen zich verkleden en ouders mogen met de kleintjes meelopen. Voor de jongens en meisjes van 7-12 zijn er in verschillende leeftijdsgroepen wedstrijden over 1 km en voor de oudere jeugd van 13-15 zijn er wedstrijden over 2 km.

Nu het weer nog. De lopers/loopsters hebben het graag koel, maar voor de vele vrijwilligers en toeschouwers is het te hopen dat de temperatuur meevalt en dat het droog blijft. De RUN van 2013 belooft wat, nu moet die belofte nog waargemaakt worden.

Henri Thunnissen

Onze Partners:

Atletiekunie

IAU IAAF EAA World Masters Athletics   AV Aquilo

Mede mogelijk gemaakt door:

 Gemeente Oldambt       Provincie Groningen     Er gaat niets boven GroningenStichting Ultraloop Winschoten
Postbus 102
9670 AC Winschoten

info@runwinschoten.nl

Stichting Ultraloop Winschoten, 2015

Realisatie & onderhoud website
4ID, For Internet Design, Leek
www.4id.nl

webmaster@runwinschoten.nl

Foto balk: Serge Duursma, Anderefoto.nl
- Nieuwsarchief Gemeente Oldambt

WEER.NL