RUN WINSCHOTEN 2018
ZATERDAG 8 SEPTEMBER


- 100KM SOLO (open race + NK)
- 50KM SOLO
- 10X10 ESTAFETTE
- LUTJE RUN
- WANDELEN


Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter


Nederlands    Deutsch   English   HomeOnze sponsors:
Ook sponsor worden van de RUN?
neem contact met ons op via:
sponsorzaken@runwinschoten.nle-Boekhouden.nl


Donateur worden van de RUN


Drievoudig winnaar van de RUN Martin John Daykin is op 65-jarige leeftijd overleden
Bij zijn eerste RUN in 1980 koos Daykin na 35 km de aanval en bouwde een grote voorsprong op. Uit het jubileumboek 25 jaar RUN geschreven door Harm Noor: “Op de laatste verzorging, tussen Beerta en Winschoten ging Daykin aan de kant. Uitgebreid nam hij de tijd om zich te verzorgen. Hij nam er minuten de tijd voor. Hij zou winnen en dat was voor Daykin het belangrijkste; de tijd interesseerde hem minder. Na enkele minuten hervatte Daykin de race en na 6.35.05 passeerde hij met een vreugdesprong de eindstreep.”

In 1981 werd er net als in 1980 er over het parkoers gelopen met 2 rondjes van 50 km. Halverwege kwam Daykin al met grote voorsprong langs. Uit het jubileumboek: “In de tweede ronde zwaaide en lachte Daykin naar de toeschouwers. Onderweg kreeg Daykin last van de zon. Bij een verversingspost stak hij zijn hoofd in een emmer water. “Dat doe ik in Frankrijk ook”, zei hij, “en dan roep ik er Jean Cousteau bij. Dat vinden ze daar mooi.” De winnende tijd van Daykin was 6.46.03.

De RUN van 1982 kende een sterke bezetting, maar Daykin maakte zijn favorietenrol waar met zijn derde winst op rij in een tijd van 6.39.08. De nummer 2 was Henk Bronswijk. Uit het jubileumboek: “Henk Bronswijk stak zijn bewondering voor Daykin niet onder stoelen of banken: “Wat die man kan is onvoorstelbaar. Vorige week liep hij ook nog een honderd kilometerloop. Hij gaat net zo lang versnellen tot hij los is. Het maakt hem niet uit hoe vaak. Toch is het een kwelling met hem samen te lopen. Hij loopt onafgebroken tegen je aan te kletsen. Hij zwamt je de oren van je harsens. Je wordt er doodziek van. Voortdurend verzint hij geintjes en vertelt moppen.”

Richard Blackwell de woordvoerder van Daykin’s club Gloucester AC, zei naar aanleiding van zijn overlijden het volgende over hem:

"He was a great character and the running world shall miss him."


Henri Thunnissen

Onze Partners:

Atletiekunie

IAU IAAF EAA World Masters Athletics   AV Aquilo

Mede mogelijk gemaakt door:

 Gemeente Oldambt       Provincie Groningen     Er gaat niets boven GroningenStichting Ultraloop Winschoten
Postbus 102
9670 AC Winschoten

info@runwinschoten.nl

Stichting Ultraloop Winschoten, 2015

Realisatie & onderhoud website
4ID, For Internet Design, Leek
www.4id.nl

webmaster@runwinschoten.nl

Foto balk: Serge Duursma, Anderefoto.nl
- Nieuwsarchief Gemeente Oldambt

WEER.NL